Zomerse pasta met chipolata en groentepesto

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 3 chipolata's varken (beenhouwerij)
  • 75 g erwten (diepvries)
  • 0.5 broccoli
  • 150 g kerstomaat
  • 0.5 citroen
  • 0.5 plantje basilicum
  • 0.5 teentje knoflook
  • 25 g parmezaan (blok)
  • 200 g mezze maniche rigate (pasta)
  • 25 g pijnboompitten
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. - Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in stukjes.
  2. - Snij de kerstomaten in 2.
  3. - Rasp de parmezaan.
  4. - Pluk de blaadjes basilicum.
  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, maar hou wat kookvocht apart.
  6. Kook intussen de broccoli en de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
  7. Doe de broccoli en de helft van de erwten in een hoge beker. Voeg het knoflook, de pijnboompitten, het basilicum, het citroensap, de parmezaan en 1 eetl. olijfolie toe. Mix fijn. Voeg 1 à 2 eetl. kookvocht van de pasta toe en kruid met peper en zout. Meng onder de pasta.
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de chipolatas 2 à 3 min. aan elke kant.
  9. Meng de kerstomaten en de rest van de erwten onder de pasta en verdeel over de borden. Snij de chipolata’s in schuine stukken en schik op de pasta.