1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
2 Doe intussen het gehakt in een mengkom en meng met het ei en het paneermeel. Maak 8 balletjes.
3 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en laat de andijvie 4 min. slinken. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
4 Rooster de pijnboompitten in een pan met ntiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.
5 Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Laat nog 6 min. afgedekt verder garen.
6 Pureer de aardappelen met de eidooier, de olijfolie en de melk. Voeg de andijvie toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de lente-uitjes, de zongedroogde tomaten en de feta onder.
Verdeel de puree over de borden en leg er de balletjes bovenop.