Zomerse andijviepuree met balletjes

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
  • 0.5 krop andijvie
  • 0.5 bosje lente-uitje
  • 400 g aardappelen
  • 0.5 ei
  • 0.5 eidooier
  • 25 g feta (blok)
  • 0.5 dl melk
  • 1 eetl. boter
  • 0.5 eetl. zongedroogde mediterrane tomaat
  • 0.5 eetl. pijnboompit
  • 1.5 eetl. paneermeel
  • 0.5 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (20 min.)
  2. - Snij de andijvie in reepjes.
  3. - Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
  4. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  5. - Snipper de lente-uitjes fijn.
  6. - Verkruimel de feta.
  7. 1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  8. 2 Doe intussen het gehakt in een mengkom en meng met het ei en het paneermeel. Maak 8 balletjes.
  9. 3 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en laat de andijvie 4 min. slinken. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
  10. 4 Rooster de pijnboompitten in een pan met ntiaanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan.
  11. 5 Smelt 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Laat nog 6 min. afgedekt verder garen.
  12. 6 Pureer de aardappelen met de eidooier, de olijfolie en de melk. Voeg de andijvie toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de lente-uitjes, de zongedroogde tomaten en de feta onder.
  13. Verdeel de puree over de borden en leg er de balletjes bovenop.