2 Leg elk diepgevroren stukje zalm op een vel aluminiumfolie. Kruid met een laurierblaadje, de tijm, peper en zout.
3 Meng de wijn onder de petit-suissekaasjes. Vouw de randen van de aluminiumfolie naar boven en giet het kaasmengsel over de zalm. Vouw de papillotten goed dicht.
4 Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
5 Verwijder intussen de grove steeltjes van de waterkers. Breng water aan de kook in een kookpot en voeg de waterkers toe. Laat onafgedekt 1 min. koken en giet af.
6 Spoel de waterkers onder koud water. Druk er het vocht goed uit.
7 Giet de room bij de waterkers en mix het mengsel fijn. Kruid met peper en zout. Zet de waterkersroom op een zacht vuur en klop er de boter onder tot de saus mooi bindt.
8 Haal de zalmpapillotten uit de oven. Giet het braadvocht van de vis bij de saus. De saus moet lichtgebonden zijn. Leng indien nodig aan met melk.
9 Voeg naar smaak nog een snuifje paprikapoeder toe aan de waterkerssaus.
Dien de zalm op in de papillot en serveer met aardappelpuree, hertoginnenaardappelen of tagliatelle. Geef er eventueel enkele partjes citroen bij. Serveer er de waterkersroom apart bij.