Zalmburger met prinsessenbonen, courgetteblokjes en puree

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 zalmburgers (versmarkt)
  • 200 g prinsessenbonen (diepvries)
  • 0.5 courgette
  • 0.5 kg aardappelen
  • 0.5 sjalot
  • 0.5 dl melk
  • 50 g griekse yoghurt
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. nootmuskaat
  • peper en zout

Recipe

  1. (20 min.)
  2. - Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
  3. - Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  4. - Snipper de sjalot fijn.
  5. (25 min.)
  6. 1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  7. 2 Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  8. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  9. 4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en de courgette 5 min. Voeg de prinsessenbonen en de Griekse yoghurt toe en warm 1 à 2 min. op. Kruid met peper en zout.