Zalmburger met prinsessenbonen, courgetteblokjes en puree
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 zalmburgers (versmarkt)
200 g prinsessenbonen (diepvries)
0.5 courgette
0.5 kg aardappelen
0.5 sjalot
0.5 dl melk
50 g griekse yoghurt
1.5 eetl. olijfolie
0.5 koffiel. nootmuskaat
peper en zout
Recipe
(20 min.)
- Snij de ongeschilde courgette in blokjes van 1 cm.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Snipper de sjalot fijn.
(25 min.)
1 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de melk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2 Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalmburgers 3 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
4 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en de courgette 5 min. Voeg de prinsessenbonen en de Griekse yoghurt toe en warm 1 à 2 min. op. Kruid met peper en zout.