Zalm uit de oven met preirisotto

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 atlantische zalmhaasjes (diepvries)
  • 2 sneetjes serranoham
  • 1.5 preien
  • 0.5 teentje knoflook
  • 5 zongedroogde tomaten (versmarkt)
  • 25 g parmezaan (blok)
  • 150 g risottorijst
  • 0.5 dl droge witte wijn
  • 4 dl kippenbouillon (1.5 blokje opgelost in 8 dl heet water)
  • 1 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. provençaalse groentenmix
  • peper

Recipe

  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. - Snipper het knoflook fijn.
  4. - Snij het wit van de prei eerst in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.
  5. - Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.
  6. - Rasp de parmezaan.
  7. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. 2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig.
  9. 3 Voeg de stukjes prei toe en roerbak 2 à 3 min.
  10. 4 Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.
  11. 5 Giet 1 pollepel kippenbouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
  12. 6 Leg intussen de zalmhaasjes naast elkaar in een ovenschaal en voeg de visbouillon toe. Kruid de vis met de Provençaalse kruiden en peper en leg een sneetje ham op elk zalmhaasje. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
  13. 7 Meng de geraspte parmezaan en de zongedroogde tomaten onder de risotto. Kruid met peper.