- Laat de diepgevroren zalmsteaks oppervlakkig ontdooien.
- Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
- Snij de ongeschilde rapen in 4 en daarna in dunne plakjes van 1/2 cm dik.
- Snij de venkelknol in 4 en verwijder de harde kern. Snipper fijn.
Maak de krielaardappeltjes klaar
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan. Roerbak de venkel en de rapen 2 min.
Bestrooi de groenten met de suiker. Overgiet met de appelazijn en de bouillon en voeg het laurierblaadje toe. Laat 25 min. stoven op een zacht vuur.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de geitenkaas met de fijngesnipperde lente-uitjes, de fijngehakte hazelnoten en de helft van de peterselie.
Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie. Besmeer de bovenkant van de zalmsteaks met de geitenkaas. Leg ze in de ovenschaal en bak ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
Kruid de gestoofde raap en venkel naar smaak met zwarte peper en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.en zout. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Serveer de zalmsteaks met de gestoofde raap en venkel. Geef er krielaardappelen of rijst bij.