Breng in een brede pan 0,5 L water aan de kook, met het blokje visbouillon erin opgelost. Leg de diepgevroren zalmsteaks naast elkaar in de pan. Zet het vuur lager en laat de zalmsteaks in 15 min. gaar worden (zonder te laten koken).
Haal de vis uit de pan en hou warm.
Laat het kookvocht tot de helft inkoken.
Fruit de fijngesnipperde sjalot in 1 eetl. boter, voeg 1 dl droge witte wijn toe en laat zachtjes mals smoren. Voeg het ingekookte kookvocht toe, het sap van 1/2 citroen en de room.
Roer 2 porties kervel en 1 eetl. peterselie door de saus en laat goed indikken. Kruid met peper en zout.
Intussen laat u de diepgevroren asperges gaar worden in een brede kookpan met kokend gezouten water en een scheutje citroensap (± 10 min., zonder deksel). Schep de asperges uit de pan, laat ze uitlekken en hou warm.
Schik op elk bord één zalmsteak met 4 asperges en lepel er wat saus overheen. Dien op met gekookte aardappelen.