25 g franse zwarte olijven nyons natuur (versmarkt)
0.5 dl room (min. 35 % v.g.)
250 g verse tagliatelle met eieren (versmarkt)
165 g kerstomatensalsa (fles)
0.5 koffiel. kappertjes
1 eetl. olijfolie
peper en zout
Recipe
(ontdooitijd + 10 min.)
- Laat de zalm oppervlakkig ontdooien. Dep droog.
- Snij de paprika’s in 4 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in fijne reepjes.
- Ontpit de olijven.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 Doe de paprikareepjes in een ovenschaal en over met de passata. Vul het flesje met water en voeg toe aan de ovenschaal. Leg er de zalmfilets op en bestrooi met de kappertjes en de olijven. Besprenkel met de olijfolie en schik er de takjes tijm op. Kruid met peper en zout. Zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
2 Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
3 Haal de zalm uit de oven en werk af met een beetje room en tuinkers.