Vegan noedels met spinazie en kikkererwten

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 400 g verse spinazie
  • 0.5 sjalot
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1.25 dl plantaardig alternatief voor room (bv. alpro cuisine)
  • 200 g sobanoedels
  • 15 g hazelnoten
  • 170 g kikkererwten (bokaal)
  • 1 koffiel. maïszetmeel
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Recipe

  1. - Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
    - Hak de hazelnoten fijn.
    - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  2. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 à 2 min. glazig.
    2 Roer er de spinazie onder en laat 5 min. slinken.
    3 Voeg de kikkererwten en het maïszetmeel toe en overgiet met het roomalternatief. Roer goed en laat 5 min. koken. Meng er de hazelnoten onder en kruid met peper en zout.
    4 Kook intussen de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer onder de spinazie en de kikkererwten.