1.25 dl plantaardig alternatief voor room (bv. alpro cuisine)
200 g sobanoedels
15 g hazelnoten
170 g kikkererwten (bokaal)
1 koffiel. maïszetmeel
1 eetl. olijfolie
peper en zout
Recipe
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Hak de hazelnoten fijn.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot en het knoflook 1 à 2 min. glazig.
2 Roer er de spinazie onder en laat 5 min. slinken.
3 Voeg de kikkererwten en het maïszetmeel toe en overgiet met het roomalternatief. Roer goed en laat 5 min. koken. Meng er de hazelnoten onder en kruid met peper en zout.
4 Kook intussen de sobanoedels in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer onder de spinazie en de kikkererwten.