Varkensmignonnette met bloemkool in bechamelsaus

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g varkensmignonette (beenhouwerij)
  • 200 g bloemkool
  • 100 g aardappel
  • 2 koffiel. olijfolie
  • 3.5 dl melk
  • 2 eetl boter
  • 2 eetl bloem
  • nootmuskaat
  • peper & zout

Recipe

  1. (± 25 min.)
  2. Schil de aardappel en snij in stukjes. Kook of stoom de stukjes ± 20 min. samen met de bloemkool. Voeg de laatste 7 min. de varkensmignonnette toe.
  3. Giet alles af. Prak de aardappel en bloemkool fijn met een vork en snij het vlees goed fijn.
  4. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed.
  5. Kook de rest van de bloemkoolroosjes ± 8 min. gaar in lichtgezouten water en giet daarna af.
  6. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de mignonnettes langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout en laat op een zacht vuurtje nog ± 5 min langs elke kant bakken..
  7. Maak een bechamel- of witte saus. Breng op smaak met wat kerriepoeder en peper en zout.
  8. Verdeel de mignonnettes over de borden samen met de bloemkool. Lepel de saus over de bloemkool en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Serveer met natuuraardappelen.