R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Tong met zoeteaardappelpuree en gebakken prei
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
250 g
tong (versmarkt)
50 g
spekblokje (gerookt)
2
preien
0.5 plantje
platte peterselie
0.5 kg
zoete aardappel
1 eetl.
boter
1 eetl.
olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Recipe
- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
- Snij de preien in lange repen.
- Snipper de platte peterselie fijn.
1 Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en
pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min.
Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met
peper en zout.
3 Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de vis ± 3 min. aan elke
kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
4 Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en voeg de platte peterselie
Laat nog 1 à 2 min. mee bakken.
Verdeel de tong over de borden en lepel er het braadvocht met de
peterselie over. Serveer met de zoeteaardappelpuree en de gebakken
prei.