Tong met zoeteaardappelpuree en gebakken prei

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g tong (versmarkt)
  • 50 g spekblokje (gerookt)
  • 2 preien
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 0.5 kg zoete aardappel
  • 1 eetl. boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Recipe

  1. - Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
  2. - Snij de preien in lange repen.
  3. - Snipper de platte peterselie fijn.
  4. 1 Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en
  5. pureer. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. 2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de spekblokjes 2 min.
  7. Voeg de preireepjes toe en stoof 10 min. op een zacht vuur. Kruid met
  8. peper en zout.
  9. 3 Smelt 1 eetl. boter in een grote braadpan en bak de vis ± 3 min. aan elke
  10. kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
  11. 4 Smelt opnieuw 1 eetl. boter in de braadpan en voeg de platte peterselie
  12. Laat nog 1 à 2 min. mee bakken.
  13. Verdeel de tong over de borden en lepel er het braadvocht met de
    peterselie over. Serveer met de zoeteaardappelpuree en de gebakken
    prei.