- Schil de gember en snipper fijn. Snipper de rode ui fijn.
- Hak de platte peterselie grof.
- Snij de limoen in 2. Pers de helft en snij de andere helft in kwartjes.
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot (met dikke bodem). Stoof de rode ui, het knoflook en de gember 1 min. Voeg de diepgevroren Chinamix toe en roerbak 5 à 8 min. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de vloeiende bloem onder en roerbak nog 2 min.
3 Overgiet met de kokosmelk en voeg de ananasstukjes en hun sap toe. Breng op smaak met het limoensap, het kerriepoeder, het kurkumapoeder, peper en zout. Laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de laatste 5 min. de peterselie toe (hou nog wat apart voor de afwerking).
4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoereepjes gaar (baktijd: zie verpakking). Meng onder de groentekerrie.
Schep de rijst in kommetjes en lepel er de groentekerrie over. Werk af met een kwartje limoen en de rest van de peterselie.