Tofoereepjes in groentekerrie

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 160 g tofoereepjes (versmarkt)
  • 250 g chinamix (diepvries)
  • 150 g tomatenblokjes (diepvries)
  • 0.5 limoen
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 0.5 cm gember (vers)
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 koffiel. knoflook
  • 125 g basmatirijst
  • 113.5 g ananasschijf op sap (blik)
  • 0.5 eetl. vloeibare bloem
  • 200 ml kokosmelk
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. kerriepoeder
  • 0.5 eetl. kurkuma (poeder)
  • peper en zout

Recipe

  1. (10min)
  2. - Schil de gember en snipper fijn. Snipper de rode ui fijn.
  3. - Hak de platte peterselie grof.
  4. - Snij de limoen in 2. Pers de helft en snij de andere helft in kwartjes.
  5. 1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  6. 2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot (met dikke bodem). Stoof de rode ui, het knoflook en de gember 1 min. Voeg de diepgevroren Chinamix toe en roerbak 5 à 8 min. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de vloeiende bloem onder en roerbak nog 2 min.
  7. 3 Overgiet met de kokosmelk en voeg de ananasstukjes en hun sap toe. Breng op smaak met het limoensap, het kerriepoeder, het kurkumapoeder, peper en zout. Laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de laatste 5 min. de peterselie toe (hou nog wat apart voor de afwerking).
  8. 4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoereepjes gaar (baktijd: zie verpakking). Meng onder de groentekerrie.
  9. Schep de rijst in kommetjes en lepel er de groentekerrie over. Werk af met een kwartje limoen en de rest van de peterselie.