1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een tajine of in een kookpot met dikke bodem en bak de kippendijen ± 5 min. aan 2 kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
2 Snij intussen de rode uien in dikke repen. Schil de pastinaken, de rapen, de wortelen en de zoete aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm. Hak de koriander grof.
3 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de tajine of kookpot en stoof de groenten en de rode ui 5 à 8 min.
4 Voeg de tomatenpuree toe en stoof nog 2 à 3 min. Overgiet met de ratatouille en 6 dl water. Verbrokkel er het blokje kippenbouillon over. Dek af en laat ± 15 min. sudderen. Kruid met peper, zout en wat ras el hanout.
5 Voeg de kippendijen en de abrikozen toe aan de tajine en laat nog 20 à 30 min. sudderen. Voeg indien nodig nog wat vocht toe. Kruid eventueel nog wat bij met peper, zout en ras el hanout en voeg de helft van de koriander toe.
6 Maak de couscous klaar (instructies: zie verpakking). Werk af met de rest van de koriander.