Tajine met kip, pastinaak en rapen

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 hele dijen van braadkip (beenhouwerij)
  • 200 g pastinaken
  • 100 g raap
  • 100 g wortel
  • 0.5 plantje koriander
  • 1 rode uien
  • 0.5 zoete aardappel
  • 125 g couscous (tarwegriesmeel)
  • 25 g gedroogde abrikozen
  • 192.5 ratatouille (blik)
  • 35 g tomatenpuree
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • ras el hanout
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een tajine of in een kookpot met dikke bodem en bak de kippendijen ± 5 min. aan 2 kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en hou warm.
  2. 2 Snij intussen de rode uien in dikke repen. Schil de pastinaken, de rapen, de wortelen en de zoete aardappel en snij in blokjes van ± 2 cm. Hak de koriander grof.
  3. 3 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de tajine of kookpot en stoof de groenten en de rode ui 5 à 8 min.
  4. 4 Voeg de tomatenpuree toe en stoof nog 2 à 3 min. Overgiet met de ratatouille en 6 dl water. Verbrokkel er het blokje kippenbouillon over. Dek af en laat ± 15 min. sudderen. Kruid met peper, zout en wat ras el hanout.
  5. 5 Voeg de kippendijen en de abrikozen toe aan de tajine en laat nog 20 à 30 min. sudderen. Voeg indien nodig nog wat vocht toe. Kruid eventueel nog wat bij met peper, zout en ras el hanout en voeg de helft van de koriander toe.
  6. 6 Maak de couscous klaar (instructies: zie verpakking). Werk af met de rest van de koriander.