Stoofpotje van linzen en butternut, bulgur en gebakken tofoe

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 125 g tofoe (versmarkt)
  • 0.5 butternutpompoen (klein)
  • 0.25 plantje koriander
  • 0.5 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 125 g bulgur
  • 150 g droge groene linzen
  • 200 g tomatenstukjes (blik)
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 eetl. sojasaus
  • 0.5 eetl. garam masala
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • peper
  • zout

Recipe

  1. - Snij de tofoe in gelijke reepjes.
  2. - Meng de sojasaus met het citroensap en marineer er de tofoe 30 min. in.
  3. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. - Snipper de koriander fijn.
  5. - Schil de butternut, verwijder de pitjes en draden en snij in blokjes.
  6. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.
  7. 2 Voeg de blokjes butternut, de tomatenblokjes, de kokosmelk en de linzen toe. Giet er 2 dl water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de garam masala en laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.
  8. 3 Kook intussen de bulgur in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  9. 4 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de
  10. tofoe goudbruin.
  11. Serveer de linzen met de bulgur en de gebakken tofoe.