Stoofpotje van linzen en butternut, bulgur en gebakken tofoe
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
125 g tofoe (versmarkt)
0.5 butternutpompoen (klein)
0.25 plantje koriander
0.5 ui
1 teentjes knoflook
125 g bulgur
150 g droge groene linzen
200 g tomatenstukjes (blik)
2 dl kokosmelk
2 eetl. sojasaus
0.5 eetl. garam masala
0.5 blokje groentebouillon
peper
zout
Recipe
- Snij de tofoe in gelijke reepjes.
- Meng de sojasaus met het citroensap en marineer er de tofoe 30 min. in.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snipper de koriander fijn.
- Schil de butternut, verwijder de pitjes en draden en snij in blokjes.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min.
2 Voeg de blokjes butternut, de tomatenblokjes, de kokosmelk en de linzen toe. Giet er 2 dl water bij en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de garam masala en laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.
3 Kook intussen de bulgur in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de
tofoe goudbruin.
Serveer de linzen met de bulgur en de gebakken tofoe.