Stoofpotje met schelvis

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 1.5 schelvishaasjes (versmarkt)
  • 1 preien
  • 0.5 broccoli
  • 2 wortelen
  • 0.5 appel
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1.5 takjes tijm
  • 1 uien
  • 2 aardappelen
  • 1 tenen knoflook
  • 0.5 eetl. boter
  • 90 g gierst
  • 0.25 blokje groentebouillon
  • 1.5 eetl. shoyu (sojasaus)
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. kerriepoeder
  • 1 koffiel. gemberpoeder
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. Schil de aardappelen, de wortelen en de appel en snij in blokjes.
  2. Snipper de uien fijn.
  3. Hak het knoflook en de peterselie fijn.
  4. Verdeel de broccoli in roosjes.
  5. Snij de preien in halvemaantjes van 1/2 cm dik.
  6. Snij de vis in stukken.
  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
  9. Voeg de gember en de curry toe en meng even. Voeg de wortel, broccoli, appel en prei toe en roerbak enkele minuten.
  10. Doe er de gierst, sojasaus en bouillon bij samen met een scheutje water.
  11. Voeg de helft van de peterselie toe en kruid met zwarte peper en zout. Laat ± 30 min. sudderen op een heel zacht vuur.
  12. Voeg de aardappelen en de tijm toe en laat 10 min. mee sudderen.
  13. Verhit intussen de boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de vis net gaar.
  14. Schep het stoofpotje in diepe borden of kommen en verdeel er wat stukjes vis over. Werk af met de rest van de peterselie.