Stoofpotje met gehaktballetjes, gele rapen en champignons
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
250 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
400 g aardappelen
250 g gele rapen
250 g champignons
0.5 plantje platte peterselie
0.5 ui
0.5 teentje knoflook
125 ml culinaire room (20 % v.g.)
1 eetl. boter
2 eetl. paneermeel
0.5 eetl. bloem
0.5 eetl. sojasaus
0.5 eetl. olijfolie
0.5 blokje kippenbouillon
zwarte peper
zout
Recipe
(15min)
- Schil de rapen en de aardappelen. Snij de rapen in blokjes. Snij de aardappelen in de lengte in 4.
- Snij de champignons in 4.
- Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.
1 Meng het paneermeel met het gehakt. Rol 12 balletjes.
2 Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
3 Verhit de olijfolie en stoof de ui en het knoflook 1 min. Voeg de blokjes raap toe en laat 4 min. stoven. Kruid met peper en zout en verkruimel er het bouillonblokje over. Bestrooi met de bloem, meng goed en overgiet met 2,5 dl water. Dek af en laat 10 min. garen.
4 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de champignons 5 min. goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan.
5 Smelt in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. boter en bak de balletjes rondom goudbruin. Laat nog 5 à 6 min. verder garen.
6 Voeg de champignons bij de raapjes en overgiet met de room. Laat op een zacht vuur onafgedekt 10 min. sudderen. Meng er de sojasaus en de helft van de peterselie onder en voeg de balletjes toe. Meng onder elkaar.
Verdeel de groenten, de balletjes en de aardappelen over de borden. Werk af met de rest van de peterselie.