- Schil de aardperen, de koolrabi, de pastinaak en de zoete aardappel. Snij in blokjes van ± 2 cm.
- Wrijf de krieltjes voorzichtig schoon onder koud water en snij in de lengte in 4.
- Snij de rode ui in partjes.
- Pel het knoflook en plet fijn met de platte kant van een groot mes.
- Snij de geitenkaas in schijfjes van ± 1/2 cm.
- Hak de noten grof.
- Hou enkele takjes rozemarijn apart en rits de blaadjes van de rest.
- Snij de ongeschilde appel in schijfjes van ± 1 cm.
1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 Verdeel de groenten, het knoflook, de rode ui en de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Meng er de olijfolie, de tijm, de blaadjes rozemarijn, peper en zout onder. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
3 Doe de groenten in een ovenschaal en verdeel er de appel, de geitenkaas en de takjes rozemarijn over. Bestrooi met de noten en besprenkel met de honing. Verlaag de temperatuur van de oven tot 180 °C en zet de schotel nog 15 min. in de oven.