Spiegelei met zoeteaardappelpuree, spinazie en oesterzwammen
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
400 g verse spinazie
125 g oesterzwammen
400 g zoete aardappelen
0.5 sjalot
0.5 teentje knoflook
2 eieren
1 eetl. zonnebloempitten
2 eetl. olijfolie
nootmuskaat
peper en zout
Recipe
(10 min.)
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Scheur de oesterzwammen in repen.
1 Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, plet tot een puree en roer er 2 eetl. olijfolie onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sjalot en het knoflook glazig. Voeg de oesterzwammen toe en bak ± 5 min.
3 Roer er de spinazie onder en laat ± 3 min. slinken. Kruid met peper en zout.
4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak 4 spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
Verdeel de puree over de borden en schik er de spinazie en de oesterzwammen op. Bestrooi met zonnebloempitten en schik er telkens een spiegelei bovenop.