Spaghetti met trio van groenten en mascarpone-citroensaus

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 200 g bladspinazie (diepvries)
  • 150 g broccoliroosjes (diepvries)
  • 50 g erwten (diepvries)
  • 0.5 onbehandelde citroen (bio)
  • 0.25 plantje verse tijm
  • 0.5 ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 50 g feta (blok)
  • 2.5 eetl. mascarpone
  • 200 g volkorenspaghetti
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. paprikapoeder
  • peper en zout

Recipe

  1. (ontdooitijd + 10 min.)
  2. - Laat de groenten oppervlakkig ontdooien. Snij de broccoliroosjes fijn.
  3. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. - Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  5. - Snij de feta in kleine blokjes.
  6. - Rasp de citroenschil (niet het wit). Pers de citroen.
  7. 1 Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. 2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de tijm toe (hou een beetje apart voor de afwerking) en roerbak 1 min.
  9. 3 Voeg de spinazieblaadjes, de erwten en de broccoli toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.
  10. 4 Meng er de mascarpone en het citroensap onder. Laat goed opwarmen en kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
  11. 5 Meng de saus onder de spaghetti en bestrooi met de fetablokjes. Werk af met wat citroenzeste en wat tijm.