R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Spaghetti met trio van groenten en mascarpone-citroensaus
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
200 g
bladspinazie (diepvries)
150 g
broccoliroosjes (diepvries)
50 g
erwten (diepvries)
0.5
onbehandelde citroen (bio)
0.25 plantje
verse tijm
0.5
ui
0.5 teentje
knoflook
50 g
feta (blok)
2.5 eetl.
mascarpone
200 g
volkorenspaghetti
1 eetl.
olijfolie
0.5 koffiel.
paprikapoeder
peper en zout
Recipe
(ontdooitijd + 10 min.)
- Laat de groenten oppervlakkig ontdooien. Snij de broccoliroosjes fijn.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Snij de feta in kleine blokjes.
- Rasp de citroenschil (niet het wit). Pers de citroen.
1 Kook de spaghetti gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de tijm toe (hou een beetje apart voor de afwerking) en roerbak 1 min.
3 Voeg de spinazieblaadjes, de erwten en de broccoli toe en roerbak tot de spinazie geslonken is.
4 Meng er de mascarpone en het citroensap onder. Laat goed opwarmen en kruid met peper, zout en het paprikapoeder.
5 Meng de saus onder de spaghetti en bestrooi met de fetablokjes. Werk af met wat citroenzeste en wat tijm.