R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Runderwok met champignons met kruiden
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
200 g
minuutsteak (beenhouwerij)
150 g
sojascheuten
100 g
champignonmix met kruiden
125 g
champignons
0.5 bosje
lente-uitje
0.5
limoen
0.5
rood pepertje
0.5 teen
knoflook
125 g
basmatirijst
1 eetl.
rijstolie
1.5 eetl.
sojasaus
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen
met de lente-uitjes en het knoflook fijn.
- Snij de champignons in 4.
- Snij de minuutsteak in dunne reepjes.
- Snij de limoen in 4.
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd:
zie verpakking). Giet af.
2 Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een grote pan of wok en bak de biefstukreepjes 2 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
3 Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak het
knoflook, het pepertje en de helft van de lente-uitjes
1 min. Voeg alle champignons en de sojascheuten toe en bak nog 4 min.
4 Voeg de biefstukreepjes toe aan de wok en besprenkel met de sojasaus. Verwarm nog 1 min.
Verdeel de rijst over de borden en bedek met de
champignons en de biefstukreepjes. Werk af met de
rest van de lente-uitjes en een partje limoen.