Runderwok met champignons met kruiden

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 200 g minuutsteak (beenhouwerij)
  • 150 g sojascheuten
  • 100 g champignonmix met kruiden
  • 125 g champignons
  • 0.5 bosje lente-uitje
  • 0.5 limoen
  • 0.5 rood pepertje
  • 0.5 teen knoflook
  • 125 g basmatirijst
  • 1 eetl. rijstolie
  • 1.5 eetl. sojasaus
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen
  2. met de lente-uitjes en het knoflook fijn.
  3. - Snij de champignons in 4.
  4. - Snij de minuutsteak in dunne reepjes.
  5. - Snij de limoen in 4.
  6. 1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd:
  7. zie verpakking). Giet af.
  8. 2 Verhit intussen 1 eetl. rijstolie in een grote pan of wok en bak de biefstukreepjes 2 min. Kruid met peper en zout en haal uit de wok.
  9. 3 Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak het
  10. knoflook, het pepertje en de helft van de lente-uitjes
  11. 1 min. Voeg alle champignons en de sojascheuten toe en bak nog 4 min.
  12. 4 Voeg de biefstukreepjes toe aan de wok en besprenkel met de sojasaus. Verwarm nog 1 min.
  13. Verdeel de rijst over de borden en bedek met de
    champignons en de biefstukreepjes. Werk af met de
    rest van de lente-uitjes en een partje limoen.