Risotto van peterseliewortel met gebakken skrei en oesterzwammen
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 skreifilets (diepvries)
150 g peterseliewortel
125 g oesterzwammen
0.5 ui
37.5 g geraspte grana padano
1.5 eetl. boter
125 g risottorijst
3 eetl. bloem
0.5 eetl. olijfolie
0.5 blokje groentebouillon
platte peterselie
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
1 Schil de peterseliewortel en snij in blokjes van ± 1 cm. Snipper de ui fijn. Laat de visfilets oppervlakkig ontdooien.
2 Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg de peterseliewortel toe en roerbak 5 min. Voeg de risottorijst toe en bak 2 min. op een hoog vuur, tot de korrels glazig zijn.
3 Overgiet met 8 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat sudderen tot alle vloeistof is opgenomen. Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
4 Doe intussen de bloem in en diep bord en kruid met peper en zout. Dep de visfilets droog en wentel ze door de bloem. Schud er de overtollige bloem af.
5 Smelt 1/3 van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis ± 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Smelt opnieuw 1/3 van de boter en bak de oesterzwammen 2 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
6 Haal de risotto van het vuur en meng er de rest van de boter, wat platte peterselie en de geraspte kaas onder. Kruid met peper en zout.
7 Verdeel de risotto over de borden en werk af met de visfilets en de oesterzwammen.