Risotto van boschampignons met parmaham

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 sneetjes parmaham
  • 100 g boschampignons
  • 0.25 citroen (enkel het sap)
  • 0.25 plantje platte peterselie
  • 1 sjalotten
  • 0.5 teentje knoflook
  • 25 g grana padano (blok)
  • 0.5 eetl. boter
  • 150 g risottorijst
  • 0.5 dl droge witte wijn
  • 3.5 dl runderbouillon (1 blokje opgelost in 7 dl heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Recipe

  1. (20 min.)
  2. - Hak de boschampignons grof.
  3. - Rol de sneetjes parmaham op en snij in stukjes van 2 cm.
  4. - Snipper de platte peterselie fijn (hou enkele plukjes apart voor de afwerking).
  5. - Rasp de grana padano.
  6. - Snipper het knofl ook en de sjalotten fijn.
  7. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en bak het fijngesnipperde knoflook glazig.
  8. 2 Voeg de boschampignons toe en bak 3 à 4 min. Meng er de fijngesnipperde peterselie onder en kruid met peper en zout. Schep uit de kookpot en zet opzij.
  9. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig.
  10. 4 Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
  11. 5 Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
  12. 6 Giet een beetje bouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon volledig is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe en herhaal tot alle bouillon op is. Na ± 20 min. is de rijst gaar. Roer niet te veel, zo blijft de rijst smeuïg.
  13. 7 Roer de boschampignons, de boter en het citroensap onder de risotto. Kruid met peper en zout.
  14. Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de grana padano. Schik er de rolletjes ham en een plukje platte peterselie op.