Risotto met pompoen, geitenkaas en chorizo

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g kastanjepompoen
  • 50 g rucola (optioneel)
  • 0.5 ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 75 g verse geitenkaas
  • 125 g risottorijst
  • 0.5 dl droge witte wijn
  • 0.75 blokjes groentebouillon
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 112.5 g chorizoworst (licht pikant)

Recipe

  1. - Snipper het knoflook en de ui fijn.
  2. - Schil de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1,5 cm.
  3. - Snij de chorizo in plakjes
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de ui en het knoflook glazig.
    Voeg de pompoenblokjes toe en laat 5 min. stoven. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de rijst toe, roer goed om en laat 1 min. bakken. Blus met de wijn en laat volledig verdampen.
    Verkruimel het anderhalve bouillonblokje over de rijst en giet er 7,5 dl water bij. Breng aan de kook, dek af en laat 18 min. sudderen.
  6. Bak ondertussen de chorizo in de pan tot deze licht krokant is
  7. Meng 1/3 van de geitenkaas onder de risotto samen met de fijngehakte rucola. Kruid eventueel bij met peper.
  8. Verdeel de risotto over de borden en schep er de rest van de geitenkaas bovenop.