Risotto met 3 groenten en kippenhaasje

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g kippenhaasjes (beenhouwerij)
  • 75 g licht pikante chorizo (ongesneden, versmarkt)
  • 75 g erwten (diepvries)
  • 0.5 rode paprika
  • 0.5 courgette
  • 0.25 citroen
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 ui
  • 125 g risottorijst
  • 3.75 dl kippenbouillon (1,5 blokjes opgelost in 7,5 dl heet water)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 5 saffraandraadjes
  • 0.5 eetl. paprikapoeder
  • peper en zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.
  3. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  4. - Snij de courgette in de lengte in 4 en daarna in kleine stukjes.
  5. - Verwijder het vel van de chorizo en snij in schijfjes.
  6. - Snipper de platte peterselie fijn.
  7. - Pers de halve citroen.
  8. 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de courgette, de chorizo en de paprika 5 min. op een zacht vuur. Voeg de ui en het knoflook toe en laat nog 5 min. meestoven.
  9. 2 Voeg de rijst toe en meng. Bestrooi met het paprikapoeder. Roerbak 1 min. en giet er de kippenbouillon over. Voeg de saffraandraadjes toe. Dek af en laat 10 min. sudderen.
  10. 3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenhaasjes aan alle kanten goudbruin.
  11. 4 Voeg de kip en de diepgevroren erwtjes toe aan de groenten. Kruid met peper en zout. Laat nog 10 min. afgedekt sudderen.
  12. Werk de rijstschotel af met het citroensap, de platte peterselie en 1 eetl. olijfolie.