Puree van groenekool met gebakken champignons en kikkererwten

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g grotchampignons
  • 100 g mix champignons (bolettus bosverhalen, versmarkt)
  • 0.25 groenekool
  • 0.5 plantje peterselie
  • 400 g aardappelen
  • 0.5 ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 dl halfvolle melk
  • 0.5 eetl. boter
  • 100 g kikkererwten (blik)
  • 1 eetl. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Recipe

  1. - Verwijder de harde kern van de groenekoolbladeren en snij in fijne reepjes.
  2. - Schil de aardappelen en snij in stukken.
  3. - Snij de ui en het knoflook in blokjes.
  4. - Borstel de champignons schoon en snij de grotere exemplaren in 2 of in 4.
  5. - Snipper de platte peterselie fijn.
  6. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  7. 1 Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  8. 2 Kook intussen de groenekoolreepjes 5 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  9. 3 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui
  10. 2 à  3 min. Voeg de groenekool toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Laat nog 5 min. bakken.
  11. 4 Plet de aardappelen tot puree met de melk en voeg de groenekool toe. Kruid eventueel bij met peper, zout en nootmuskaat.
  12. 5 Smelt de boter in een pan en bak de champignons ± 10 min. op een hoog vuur. Voeg de kikkererwten, het knoflook en de helft van de platte peterselie toe. Kruid met peper en zout en verwarm nog even.
  13. Verdeel de puree over de borden, schep er de champignons over en werk af met de rest van de platte peterselie.