R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Provençaals eenpansgerecht met blinde vinken
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
2
blinde vinken (vogels zonder kop, beenhouwerij)
300 g
paprikareepjes (diepvries)
150 g
tomatenblokjes (diepvries)
2 eetl.
uiringen (diepvries)
1
tomaten
125 g
voorgekookte tarwegraantjes
0.5 blokje
kippenbouillon
0.5 eetl.
provençaalse kruiden
0.5 eetl.
olijfolie
Recipe
Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij de rest in blokjes.
Verhit de olijfolie in een kookpot. Doe er de vinken en de diepgevroren uiringen in en bak 5 min. goudbruin aan alle kanten.
Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de tomatenblokjes toe. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en bestrooi met de Provençaalse kruiden.
Voeg de tarwegraantjes toe en overgiet met 3 dl water. Dek af en laat 25 à 30 min. garen op een zacht vuur.