Provençaals eenpansgerecht met blinde vinken

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 blinde vinken (vogels zonder kop, beenhouwerij)
  • 300 g paprikareepjes (diepvries)
  • 150 g tomatenblokjes (diepvries)
  • 2 eetl. uiringen (diepvries)
  • 1 tomaten
  • 125 g voorgekookte tarwegraantjes
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • 0.5 eetl. provençaalse kruiden
  • 0.5 eetl. olijfolie

Recipe

  1. Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij de rest in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot. Doe er de vinken en de diepgevroren uiringen in en bak 5 min. goudbruin aan alle kanten.
  3. Voeg de diepgevroren paprikareepjes en de tomatenblokjes toe. Verkruimel er het blokje kippenbouillon over en bestrooi met de Provençaalse kruiden.
  4. Voeg de tarwegraantjes toe en overgiet met 3 dl water. Dek af en laat 25 à 30 min. garen op een zacht vuur.