Preirisotto met krokante pancetta en oesterzwammen
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
50 g pancetta
1 preiwitten
125 g oesterzwammen
100 g babyspinazie
1 sjalotten
0.5 teentje knoflook
0.5 eetl. boter
50 g geraspte grana padano
125 g risottorijst
1.5 eetl. olijfolie
1 blokjes kippenbouillon
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
(10 min.)
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
- Snipper het knoflook en de sjalotten fijn.
- Snij de prei in halve ringen.
- Los de bouillonblokjes op in 7,5 dl heet water.
1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het knoflook, de sjalot en de prei 5 min.
2 Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar. Voeg de laatste 5 min. de spinazie toe en laat slinken. Meng de boter en de grana padano onder de risotto en kruid met zwarte peper en zout.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de oesterzwammen 5 min. goudbruin op een hoog vuur.
4 Bak de pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de oesterzwammen, de pancetta en een draai van de pepermolen.