R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Preirisotto met kerstomaat en spek
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
300 g
ongezouten spek (beenhouwerij)
2
preien
50 g
kerstomaten
0.5 teentje
knoflook
25 g
pecorino (blok)
1 eetl.
boter
150 g
risottorijst
0.5 blokje
kippenbouillon
peper en zout
Recipe
(10 min.)
- Snij de preien in fijne ringen.
- Snipper het knoflook fijn.
- Rasp de pecorino.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Los het bouillonblokje op in 8 dl heet water.
(30 min.)
1 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de prei met het knoflook ± 5 min.
2 Roer er de risottorijst onder en overgiet met de bouillon. Laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
3 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het spek 3 à 4 min. aan elke kant, naargelang de dikte. Kruid met peper en zout.
4 Roer de kerstomaten en de geraspte pecorino onder de risotto.
Serveer de risotto met een sneetje spek.