Preirisotto met kerstomaat en spek

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g ongezouten spek (beenhouwerij)
  • 2 preien
  • 50 g kerstomaten
  • 0.5 teentje knoflook
  • 25 g pecorino (blok)
  • 1 eetl. boter
  • 150 g risottorijst
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • peper en zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Snij de preien in fijne ringen.
  3. - Snipper het knoflook fijn.
  4. - Rasp de pecorino.
  5. - Snij de kerstomaten in 2.
  6. - Los het bouillonblokje op in 8 dl heet water.
  7. (30 min.)
  8. 1 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en roerbak de prei met het knoflook ± 5 min.
  9. 2 Roer er de risottorijst onder en overgiet met de bouillon. Laat ± 20 min. sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
  10. 3 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak het spek 3 à 4 min. aan elke kant, naargelang de dikte. Kruid met peper en zout.
  11. 4 Roer de kerstomaten en de geraspte pecorino onder de risotto.
  12. Serveer de risotto met een sneetje spek.