-Snipper het knoflook fijn.
-Snij de kerstomaten in 2.
-Snij de venkels doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes (hou wat venkelgroen apart voor de afwerking).
- Rasp de parmezaan fijn.
- Snij de kippenchipolata’s in stukjes van ± 4 cm.
1 Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkel en het knoflook 10 min. Voeg na 5 min. de tomaten toe. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, zwarte peper en zout.
3 Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de chipolatastukjes 3 min. aan elke kant.
4 Meng de pesto, 50 g geraspte parmezaan en de groenten onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.
Verdeel de kippenchipolata’s over de pasta en bestrooi met het venkelgroen en de rest van de parmezaan.