Pasta met butternutpompoen en chipolata’s

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 4 chipolata's varken (beenhouwerij)
  • 0.5 butternutpompoen
  • 0.5 rood pepertje
  • 4 blaadjes salie
  • 1 rode uien
  • 1.5 teentjes knoflook
  • 25 g geraspte parmezaan
  • 200 g penne rigate
  • 2.5 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 0.5 koffiel. kurkuma
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • room

Recipe

  1. Schil en snijd de butternutpompoen in 2, verwijder de pitten en de draden en snij in blokjes van max. 2 cm.
  2. - Snij het knoflook in 2 en de rode uien in halvemaantjes.
  3. - Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak grof.
  4. - Snipper de salie fijn.
  5. - Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. 1 Verdeel de pompoenblokjes, het knoflook, het pepertje en de rode ui over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en bestrooi met de oregano, de tijm en de kurkuma. Kruid met peper en zout en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.
  7. 2 Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolata’s ± 5 min. aan alle kanten. Haal uit de pan en snij in hapklare stukken.
  9. 4 Mix de helft van de geroosterde groenten fijn met wat room en meng onder de pasta. Meng er de rest van de groenten en de chipolata’s onder.
  10. Bestrooi met de fijngesnipperde salie en de geraspte parmezaan.