Ovenschotel met aardappel, kastanjepompoen en worst
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 verse worsten rund + varken (beenhouwerij)
0.5 kastanjepompoen
200 g verse spinazie
0.5 takje salie (vers)
300 g vastkokende aardappelen
0.5 rode ui
0.5 teentje knoflook
2 eetl. olijfolie
1 blaadjes laurier
peper en zout
Recipe
- Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 6.
- Snij de kastanjepompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de kastanjepompoen en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
- Snij de rode ui in 6 partjes en maak de stukjes los.
- Hak het knoflook fijn.
- Pluk de blaadjes van de salie.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Meng de blokjes kastanjepompoen met de rode ui, het knoflook, de aardappelen en de olijfolie in een ovenschaal. Kruid met de laurierblaadjes, de salie, peper en zout.
3 Snij de worsten in 3 stukken en meng onder de groenten.
4 Zet de ovenschaal ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege alles om.
5 Voeg na 30 min. de helft van de spinazie toe en meng goed. Laat slinken en meng er dan de rest van de spinazie onder.