Ovenschotel met aardappel, kastanjepompoen en worst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 verse worsten rund + varken (beenhouwerij)
  • 0.5 kastanjepompoen
  • 200 g verse spinazie
  • 0.5 takje salie (vers)
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 blaadjes laurier
  • peper en zout

Recipe

  1. - Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 6.
  2. - Snij de kastanjepompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de kastanjepompoen en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
  3. - Snij de rode ui in 6 partjes en maak de stukjes los.
  4. - Hak het knoflook fijn.
  5. - Pluk de blaadjes van de salie.
  6. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  7. 2 Meng de blokjes kastanjepompoen met de rode ui, het knoflook, de aardappelen en de olijfolie in een ovenschaal. Kruid met de laurierblaadjes, de salie, peper en zout.
  8. 3 Snij de worsten in 3 stukken en meng onder de groenten.
  9. 4 Zet de ovenschaal ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege alles om.
  10. 5 Voeg na 30 min. de helft van de spinazie toe en meng goed. Laat slinken en meng er dan de rest van de spinazie onder.