Ovenplaat met kippenchipolata, aardappelgnocchi en kleurrijke groenten
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
225 g kippenchipolata (beenhouwerij)
1 gele paprika's
0.5 rode paprika
0.5 broccoli
0.5 plantje basilicum
250 g aardappelgnocchi (versmarkt)
1.5 eetl. groene pesto (versmarkt)
20 g parmezaan (blok)
0.5 eetl. olijfolie
peper
Recipe
-Pluk de blaadjes basilicum.
-Snij de paprika’s in de lengte in 2, verwijder de pitjes en -witte zaadlijsten en snij in reepjes.
-Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in kleine blokjes.
-Snij de kippenchipolata’s in stukken van 4 à 5 cm.
-Rasp de parmezaan.
1 Verwarm de oven op 180 °C.
2 Kook de broccoliroosjes en -blokjes 2 min. onafgedekt in water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
3 Meng de aardappelgnocchi met 1 eetl. pesto. Kruid met peper.
4 Verdeel de paprika’s en de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Meng er de olijfolie onder en kruid met peper. Verdeel de gnocchi over de bakplaat en meng alles. Leg de stukjes chipolata ertussen en zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
5 Haal uit de oven, bestrooi met de parmezaan en zet nog 5 min. in de oven.
Verdeel over de borden en lepel er de rest van de pesto over. Werk af met de blaadjes basilicum.