Ovengebakken gnocchi en oesterzwammen met salsa verde
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
250 g oesterzwammen
250 g butternutpompoen (vruchtvlees)
7.5 blaadjes salie
250 g aardappelgnocchi (versmarkt)
1 eetl. hazelnoten
1.5 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
voor de salsa verde:
0.5 plantje platte peterselie
0.5 plantje basilicum
1 teentjes knoflook
0.5 koffiel. mosterd op traditionele wijze
0.5 dl olijfolie
0.5 eetl. wittewijnazijn
Recipe
(15 min.)
- Hak de hazelnoten grof.
- Snipper de salie fijn.
- Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes. - Scheur de oesterzwammen in repen.
- Verwarm de oven voor op 180 °C
1 Doe de gnocchi, de oesterzwammen en de pompoenblokjes in een ruime ovenschaal. Meng er de olijfolie, de hazelnoten en de salie onder. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
2 Maak intussen de salsa verde. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en platte peterselie. Doe samen met de andere ingrediënten voor de salsa in een hoge maatbeker en mix grof. Kruid met zwarte peper en zout.
Verdeel de gnocchi en de groenten over de borden en bedruppel met wat salsa verde. Serveer de rest van de salsa apart in een potje.