- Verwijder de uiteinden van de snijbonen. Snij in schuine stukken.
- Verdeel de tapastomaten in trosjes.
- Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2.
- Snij de teentjes knoflook in de lengte in 2 en wrijf er de ovenschaal mee in. Vet daarna in met 1 eetl. olijfolie.
(20 min. + 15 min. in de oven)
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Kook de krieltjes 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
3 Kook intussen de snijbonen 4 à 5 min. onafgedekt in water. Giet af en spoel onder koud water.
4 Meng het gehakt met het paneermeel en het ei en rol er balletjes ter grootte van een pingpongballetje van.
5 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin. Laat daarna nog 5 min. verder bakken.
6 Verdeel de krieltjes, de snijbonen en de balletjes over de ovenschaal en meng er de Italiaanse kruiden, peper en zout onder. Verkruimel er de feta over en verdeel er de trosjes tapastomaat over. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
7 Pluk intussen de blaadjes van de takjes basilicum en hak grof.
Haal uit de oven en laat 5 min. rusten. Werk af met het basilicum.