Oosterse groene curry met bloemkool en kikkererwten

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 0.5 bloemkool
  • 200 g prinsessenbonen
  • 125 g kerstomaten
  • 0.5 plantje koriander
  • 0.5 rode ui
  • 125 g thaise rijst
  • 200 g kikkererwten (blik)
  • 3 dl kokosmelk
  • 37.5 g groenecurrypasta (bokaal)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Snipper de rode ui fijn.
  3. - Snij de bloemkool in kleine roosjes.
  4. - Verwijder de uiteinden van de boontjes en snij in 2.
  5. - Snij de kerstomaten in 2.
  6. - Hak de koriander grof.
  7. - Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
  8. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en stoof de rode ui 1 min. Voeg de bloemkool en de boontjes toe en stoof nog 2 à 3 min.
  9. 2 Voeg de kokosmelk en 2 à 3 dl water toe. Doe er de kikkererwten, de kerstomaten, de groenecurrypasta en de helft van de koriander bij. Kruid met peper en zout en laat afgedekt 15 à 20 min. sudderen. Roer regelmatig.
  10. 3 Kook intussen de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Werk de curry af met de rest van de koriander.