Oosterse groene curry met bloemkool en kikkererwten
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
0.5 bloemkool
200 g prinsessenbonen
125 g kerstomaten
0.5 plantje koriander
0.5 rode ui
125 g thaise rijst
200 g kikkererwten (blik)
3 dl kokosmelk
37.5 g groenecurrypasta (bokaal)
1 eetl. olijfolie
peper en zout
Recipe
(15 min.)
- Snipper de rode ui fijn.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Verwijder de uiteinden van de boontjes en snij in 2.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Hak de koriander grof.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot (met dikke bodem) en stoof de rode ui 1 min. Voeg de bloemkool en de boontjes toe en stoof nog 2 à 3 min.
2 Voeg de kokosmelk en 2 à 3 dl water toe. Doe er de kikkererwten, de kerstomaten, de groenecurrypasta en de helft van de koriander bij. Kruid met peper en zout en laat afgedekt 15 à 20 min. sudderen. Roer regelmatig.
3 Kook intussen de Thaise rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Werk de curry af met de rest van de koriander.