Lasagne met courgette en ricotta

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 1 courgettes
  • 6 kerstomaatjes in tros
  • 125 g ricotta
  • 75 g geraspte kaas 'special mix'
  • 3 lasagnevellen
  • 0.5 eetl. pijnboompit
  • 200 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 eetl. kappertjes (bokaal)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. oregano (gedroogd)
  • 0.5 eetl. italiaanse kruidenmix
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Rasp de courgettes en laat uitlekken in een vergiet. Duw er het vocht met de bolle kant van een lepel uit.
  3. - Maak de kerstomaten los van de tros, maar laat het kroontje eraan.
  4. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. 2 Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de tomatenstukjes en de uitgelekte kappertjes kort. Kruid met de oregano, de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout.
  6. 3 Meng intussen de ricotta en de helft van de geraspte kaas onder de courgettes. Kruid met zwarte peper en zout.
  7. 4 Lepel 1/3 van de tomatensaus over de bodem van een ovenschaal en leg er 3 lasagnevellen naast elkaar op (ze mogen elkaar niet overlappen). Bedek met de helft van de courgettemengeling.
  8. 5 Voeg opnieuw 1/3 van de tomatensaus, 3 lasagnevellen en de rest van de courgettes toe. Eindig met de rest van de tomatensaus. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en de pijnboompitten. Duw er de kerstomaten in, met het kroontje naar boven. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven.