Lamsstoofpotje met knolgroenten en gierst

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g lamsstoofvlees
  • 1 wortelen
  • 1 pastinaken
  • 0.5 zoete aardappel
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 0.5 tak rozemarijn
  • 0.5 ui
  • 1 tenen knoflook
  • 50 g gierst
  • 0.5 eetl. tomatenpuree
  • 0.5 eetl. bloem
  • 16.5 cl donker bier
  • 1.5 dl groentebouillon
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1.5 kruidnagels
  • 0.5 blaadje laurier
  • zwarte peper
  • zout

Recipe

  1. Schil de wortelen en de pastinaken en snij in stukken van ± 1 cm.
  2. Schil de zoete aardappel en snij in iets grotere stukken.
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn
  4. Bebloem het stoofvlees en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Spoel de gierst onder koud water.
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een stoofpot. Bak de stukken vlees aan alle kanten goudbruin maar nog niet gaar op een hoog vuur. Haal uit de stoofpot.
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in de stoofpot en stoof de ui en het knoflook samen met de kruidnagels, de rozemarijn en de laurier glazig.
  8. Meng er de groenten onder en voeg dan het vlees toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend.
  9. Overgiet langzaam met het bier en de bouillon. Breng aan de kook en laat minstens een uur afgedekt garen op een heel zacht vuur.
  10. Voeg een halfuurtje voor het einde de gierst toe.
  11. Hak de blaadjes van de platte peterselie fijn en werk hiermee de stoofpot af.