Krokante kabeljauw in dilleroom met bloemkool en krieltjes

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 kabeljauwhaasjes (diepvries)
  • 100 g noordzeegarnalen (versmarkt)
  • 0.5 bloemkool
  • 0.5 bosje waterkers
  • 0.5 plantje dille
  • 0.5 sjalot
  • 0.5 teentje knoflook
  • 15 g grana padano (blok)
  • 300 g voorgekookte krielaardappelen (versmarkt)
  • 1.25 dl extra lichte room (7% v.g.)
  • 25 g panko (japans paneermeel)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Recipe

  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. – Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  3. – Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  4. – Hak de dille fijn. Mix samen met de room en kruid met peper en zout.
  5. – Rasp de grana padano.
  6. – Snipper de sjalot en het knoflook fijn en meng met de panko, de geraspte kaas en de olijfolie.
  7. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. 2 Schik de stukken kabeljauw in een ovenschaal en verdeel er de pankomengeling over.
  9. 3 Schik de krieltjes en de bloemkoolroosjes rond de vis. Giet er de dilleroom over.
  10. 4 Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven.
  11. 5 Meng de waterkers net voor het opdienen onder de krieltjes en de bloemkool.
  12. Verdeel de kabeljauw samen met de krieltjes en de bloemkool over de borden. Bestrooi met de garnalen.