Kotelet met stamppot van zoete aardappel en andijvie
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 varkenskoteletten (beenhouwerij)
0.5 andijvie
0.5 zoete puntpaprika
400 g zoete aardappelen
1 eetl. halfgedroogde tomaten in olie (versmarkt)
1 eetl. zure room
1 eetl. boter
0.5 ei
1 eetl. balsamicoazijn
nootmuskaat
peper en zout
Recipe
(15 min.)
- Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
- Snij de andijvie in fijne reepjes.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in fijne reepjes.
- Snij de halfgedroogde kerstomaten in 2.
1 Kook de zoete aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
2 Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de andijvie ± 8 min. (hou een handvol reepjes over voor de afwerking). Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de puntpaprika toe en stoof nog 2 min.
3 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de koteletten 4 à 5 min. aan elke kant.
4 Plet de aardappelen en meng er het ei en de zure room onder. Kruid met peper en zout. Meng er de andijvie, de puntpaprika en de halfgedroogde kerstomaten onder.
5 Haal de koteletten uit de pan. Giet 1/2 dl water en de balsamicoazijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat even inkoken.
Schep de puree op de borden en werk af met wat rauwe andijviereepjes. Serveer met de koteletten en de saus.