Kokoscurry met spitskool, paprika en naanbrood

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 150 g erwten (diepvries)
  • 0.5 spitskool
  • 0.5 gele paprika
  • 0.5 limoen
  • 0.5 plantje koriander
  • 0.25 rood pepertje
  • 1 cm gember
  • 0.5 sjalot
  • 1 teentjes knoflook
  • 1 naanbroden
  • 200 ml kokosmelk (blik)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • 0.25 koffiel. komijnpoeder
  • 0.25 koffiel. kurkuma
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Snij de spitskool in de lengte in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in dunne reepjes.
  3. - Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper de rest fijn.
  4. - Snij het knoflook en de sjalot fijn.
  5. - Rasp de gember.
  6. - Snij de paprika in 2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes.
  7. - Hak de koriander fijn.
  8. - Snij de limoen in 4.
  9. 1 Meng de sjalot met het halve pepertje, de gember, het knoflook, de komijn en de kurkuma tot een gladde kruidenpasta. Roer er 2 eetl. water onder.
  10. 2 Verwarm de oven voor op 180 °C.
  11. 3 Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de spitskool en de paprika 3 à 5 min. Roer er de kruidenpasta, de kokosmelk en 2 dl water onder. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de diepgevroren erwten de laatste 2 min. toe. Kruid met peper en zout.
  12. 4 Verwarm de naanbroden 3 à 4 min. in de voorverwarmde oven.
  13. Werk af met de koriander en serveer met het naanbrood en een partje limoen.