Kleurrijke salade met krielaardappelen en gebakken feta
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
250 g prinsessenbonen
0.5 gele puntpaprika
0.5 rode puntpaprika
0.5 onbehandelde citroen (bio)
0.5 plantje platte peterselie
0.5 plantje dille
300 g krielaardappelen
0.5 rode ui
100 g feta (blok)
0.5 ei
1.5 eetl. bloem
1.5 eetl. panko (japans paneermeel)
1 eetl. zonnebloemolie
1 eetl. olijfolie
peper en zout
Recipe
- Snipper de rode ui, de dille en de platte peterselie fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in reepjes.
- Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.
- Rasp de schil (niet het wit) van de citroen.
- Snij de feta in de lengte in 2, en elk stuk nog eens in 2.
- Klop het ei los.
- Wrijf de krielaardappelen goed schoon onder koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Kook de krielaardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af, laat licht afkoelen en snij in de lengte in 2. Verdeel over een ovenschaal, meng er 1 eetl. olijfolie en krielaardappelkruiden onder en kruid met peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de prinsessenbonen 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Stoof de rode ui aan en voeg de prinsessenbonen en paprikareepjes toe. Kruid met de dille, de platte peterselie, de citroenzeste en een beetje citroensap. Kruid met peper en zout.
Wentel de stukken feta in de bloem, dan in het ei en daarna in de panko.
Verhit de zonnebloemolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de feta 2 min. aan elke kant goudbruin.
Meng de aardappelen onder de rest van de groenten en geef er de feta bij.