Kleurige tarwegraantjes met geitenkaas en kruidendressing

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 1.5 paprika's (in verschillende kleuren)
  • 0.5 citroen
  • 0.5 plantje basilicum (vers)
  • 0.5 bosje platte peterselie
  • 100 g verse geitenkaas
  • 150 g voorgekookte tarwegraantjes
  • 1.5 eetl. pijnboompitten
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • peper en zout

Recipe

  1. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. - Snij de paprika’s middendoor en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
  3. - Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een bakplaat en zet 20 min. onder de ovengrill tot ze zwart worden. Haal uit de oven en laat de paprika’s afkoelen in een afgesloten plastic zakje.
  4. - Scheur ondertussen de basilicumblaadjes en hak de peterselie fijn.
  5. - Pers de citroen (u hebt 2 eetl. sap nodig).
  6. - Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  7. Kook de tarwegraantjes gaar in water samen met het bouillonblokje (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  8. Pel ondertussen de paprika’s en snij in dunne reepjes.
  9. Maak de kruidendressing: mix de helft van de peterselie en de helft van het basilicum met 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de gekookte tarwegraantjes. Doe er de paprikareepjes bij en roer goed. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg het citroensap en de rest van de kruiden toe.
  11. Verkruimel de geitenkaas over de tarwegraantjes, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en werk af met de kruidendressing. Serveer lauw of koud met een stukje stokbrood en een groen slaatje.