Kippenworst met gebakken courgette en quinoa

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 verse kippenworsten
  • 1 courgettes
  • 0.25 citroen
  • 0.5 plantje peterselie
  • 0.5 sjalot
  • 0.5 teentje knoflook
  • 100 g quinoa
  • 25 g gepelde, ongezouten pistachenoot
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Recipe

  1. (15 min.)
  2. - Snij de courgettes in fijne schijven.
  3. - Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  4. - Snipper de platte peterselie fijn.
  5. - Pers de halve citroen.
  6. - Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
  7. (20 min.)
  8. 1 Kook de quinoa ± 20 min. in lichtgezouten water. Giet af en meng er de pistachenoten en de peterselie onder.
  9. 2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenworsten ± 10 min. aan alle kanten goudbruin.
  10. 3 Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de courgetteschijven toe en bak ± 5 min. goudbruin. Besprenkel met het citroensap en kruid met peper en zout.