Kippenhaasje en risotto van couscous met groene selder en oesterzwammen

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g kippenhaasjes (beenhouwerij)
  • 125 g oesterzwammen
  • 0.5 prei
  • 0.25 groene selder
  • 0.5 sjalot
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1.25 dl extra lichte room
  • 1 eetl. boter
  • 100 g parelcouscous
  • 3 dl kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 6 dl heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Snipper het knoflook en de sjalot fijn.
  3. - Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.
  4. - Snij de halve selder in blokjes van ± 1/2 cm en snij enkele blaadjes fijn.
  5. - Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  6. 1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot 1 à 2 min. Stoof de prei en de blokjes selder 5 min. Overgiet met de bouillon en de room.
  7. 2 Voeg de parelcouscous toe en kook 15 à 18 min. gaar. Laat het vocht volledig verdampen (voeg bouillon toe als de couscous nog niet gaar is). Kruid met peper en zout.
  8. 3 Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 min. Meng onder de risotto.
  9. 4 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
  10. Verdeel de risotto over de borden en leg er de kippenhaasjes op. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes selder.