- Snij de prei in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.
- Snij de halve selder in blokjes van ± 1/2 cm en snij enkele blaadjes fijn.
- Scheur de oesterzwammen in reepjes.
1 Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de sjalot 1 à 2 min. Stoof de prei en de blokjes selder 5 min. Overgiet met de bouillon en de room.
2 Voeg de parelcouscous toe en kook 15 à 18 min. gaar. Laat het vocht volledig verdampen (voeg bouillon toe als de couscous nog niet gaar is). Kruid met peper en zout.
3 Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de oesterzwammen 3 min. Meng onder de risotto.
4 Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenhaasjes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Verdeel de risotto over de borden en leg er de kippenhaasjes op. Werk af met de fijngesnipperde blaadjes selder.