R
ecipe
DB
Random recipe
Calendar
Manage
Ingredients
Tags
System jobs
Source
Edit
Kippenescalope met Griekse pasta
Made
...
times
• First:
...
• Last:
...
Plan
Ingredients
Apply
2
kippenescalopes (beenhouwerij)
75 g
erwten (diepvries)
250 g
champignon
0.5
aubergine
0.5
ui
1 teentjes
knoflook
2 eetl.
tapenade van groene olijven (versmarkt)
200 g
griekse pasta (risoni)
200 g
tomatenstukjes met basilicum
2 eetl.
olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
- Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de champignons in 2.
- Bestrijk de escalopes met de tapenade en vouw dicht.
1 Kook de Griekse pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de diepgevroren erwten 2 min. voor het einde toe. Giet af.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook glazig.
3 Voeg de champignons en de aubergineblokjes toe en bak nog ± 5 min.
4 Voeg de tomatenstukjes, de tijm, peper en zout toe en laat 10 min. sudderen.
5 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de escalopes 5 à 7 min. aan beide kanten goudbruin.
6 Meng de groenten onder de Griekse pasta.
Verdeel de escalopes over de borden en geef er de Griekse pasta met groenten bij.