Kippenescalope met Griekse pasta

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 kippenescalopes (beenhouwerij)
  • 75 g erwten (diepvries)
  • 250 g champignon
  • 0.5 aubergine
  • 0.5 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 eetl. tapenade van groene olijven (versmarkt)
  • 200 g griekse pasta (risoni)
  • 200 g tomatenstukjes met basilicum
  • 2 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. - Snij de aubergine in blokjes van 1 cm.
  2. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  3. - Snij de champignons in 2.
  4. - Bestrijk de escalopes met de tapenade en vouw dicht.
  5. 1 Kook de Griekse pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de diepgevroren erwten 2 min. voor het einde toe. Giet af.
  6. 2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de uien en het knoflook glazig.
  7. 3 Voeg de champignons en de aubergineblokjes toe en bak nog ± 5 min.
  8. 4 Voeg de tomatenstukjes, de tijm, peper en zout toe en laat 10 min. sudderen.
  9. 5 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de escalopes 5 à 7 min. aan beide kanten goudbruin.
  10. 6 Meng de groenten onder de Griekse pasta.
  11. Verdeel de escalopes over de borden en geef er de Griekse pasta met groenten bij.