Kippenchipolata met gebakken aardappel en fruitig wortelslaatje

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 kippenchipolata's (beenhouwerij)
  • 150 g wortelen
  • 50 g granaatappelpitten
  • 0.5 sinaasappel
  • 0.25 plantje munt
  • 0.5 kg aardappelen
  • 85 g griekse yoghurt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 0.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout
  • 0.5 koolrabi

Recipe

  1. (ontdooitijd + 15 min.)
  2. - Laat de chipolata’s oppervlakkig ontdooien.
  3. - Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in fijne partjes.
  4. - Schil de wortelen en snij met een dunschiller in slierten.
  5. - Pers de sinaasappel.
  6. - Pluk de kleinste muntblaadjes en hou apart. Hak de rest fijn.
  7. Schil de koolrabi, snij hem in plakjes en maak daarna julienne van. Ik sneed de groenten nogal grof omdat ik graag wat ‘bite’ heb in een salade. Doe hetzelfde met de wortel en appel. Hussel goed door elkaar.
  8. - Verwarm de oven voor op 220 °C.
  9. 1 Schik de aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met de tijm, peper en zout. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
  10. 2 Meng intussen de yoghurt met de fijngehakte munt en de rest van het sinaasappelsap. Kruid met peper en zout.
  11. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de chipolata’s 1 min. goudbruin. Zet het vuur lager en bak nog 4 à 5 min. Draai af en toe om.
  12. 4 Meng de granaatappelpitjes, de hazelnoten en de wortelslierten onder de koolrabi. Kruid met peper en zout.
  13. Serveer de chipolata’s met de aardappelpartjes en het wortelslaatje. Werk de borden af met de yoghurt en enkele blaadjes munt.