- Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2.
- Schil de wortelen. Laat een deel van het groen aan de wortelen. Snij in de lengte in 2.
- Snij de rode ui in ringen.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de gele paprika en snij in reepjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
1 Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes, de wortelen, de rode ui en de paprika over. Meng er 2 eetl. olijfolie onder n bestrooi met de Italiaanse kruidenmix. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
2 Doe de kippenblokjes intussen in een grote ovenschaal. Meng er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de oven. chep de groenten regelmatig om.
3 Doe de groenten bij de kippenblokjes. Meng er de pesto onder. Zet nog 5 min. in de oven.