Kippenblokjes met krieltjes en gegrilde groenten

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 250 g kippenblokjes (beenhouwerij)
  • 300 g krielaardappelen
  • 0.5 bosje wortelen
  • 0.5 gele paprika
  • 1 rode uien
  • 1 eetl. groene pesto
  • 1.5 eetl. olijfolie
  • 0.5 eetl. italiaanse kruidenmix
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. - Wrijf de krieltjes goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 2.
  2. - Schil de wortelen. Laat een deel van het groen aan de wortelen. Snij in de lengte in 2.
  3. - Snij de rode ui in ringen.
  4. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de gele paprika en snij in reepjes.
  5. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. 1 Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes, de wortelen, de rode ui en de paprika over. Meng er 2 eetl. olijfolie onder n bestrooi met de Italiaanse kruidenmix. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
  7. 2 Doe de kippenblokjes intussen in een grote ovenschaal. Meng er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de oven. chep de groenten regelmatig om.
  8. 3 Doe de groenten bij de kippenblokjes. Meng er de pesto onder. Zet nog 5 min. in de oven.