Kipfilet in kokos-kerriesaus met erwtjes en worteltjes
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
300 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
400 g erwten en jonge wortelen (diepvries)
0.5 appel (jonagold)
0.25 limoen
1.5 sjalotten
125 g rijst
0.5 koffiel. vloeibare honing
1 dl kokosmelk
2 eetl. olijfolie
0.5 blokje kippenbouillon
1 koffiel. kerriepoeder
kippenkruiden
peper en zout
Recipe
(ontdooitijd + 10 min.)
-Laat de erwten en de jonge wortelen oppervlakkig ontdooien.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Schil de appel en snij in fijne blokjes.
- Pers de halve limoen.
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kleine stoofpot en stoof 2/3 van de sjalotten 1 min. Voeg de appelblokjes toe en laat 2 Ã 3 min. stoven.
2 Voeg het kerriepoeder, de kokosmelk en het limoensap toe aan de appel en de sjalot en verkruimel er 1/2 blokje kippenbouillon over. Laat 10 Ã 15 min. afgedekt pruttelen. Roer regelmatig. Mix fijn en voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is. Kruid met peper.
3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de rest van de sjalotten 1 min. Voeg de erwten en wortelen, 3 dl water en de honing toe. Verkruimel er 1/2 blokje kippenbouillon over. Laat 5 min. afgedekt garen en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
4 Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
5 Kruid de kipfilets met peper, zout en kippenkruiden naar smaak. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 5 min. aan elke kant goudbruin.
Verdeel de kip en de rijst over de borden. Overgiet met de kerriesaus en geef er de gestoofde erwten met wortelen bij.