Kipfilet in kokos-kerriesaus met erwtjes en worteltjes

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 300 g borstfilet van braadkip (beenhouwerij)
  • 400 g erwten en jonge wortelen (diepvries)
  • 0.5 appel (jonagold)
  • 0.25 limoen
  • 1.5 sjalotten
  • 125 g rijst
  • 0.5 koffiel. vloeibare honing
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 eetl. olijfolie
  • 0.5 blokje kippenbouillon
  • 1 koffiel. kerriepoeder
  • kippenkruiden
  • peper en zout

Recipe

  1. (ontdooitijd + 10 min.)
  2. -Laat de erwten en de jonge wortelen oppervlakkig ontdooien.
  3. - Snipper de sjalotten fijn.
  4. - Schil de appel en snij in fijne blokjes.
  5. - Pers de halve limoen.
  6. 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kleine stoofpot en stoof 2/3 van de sjalotten 1 min. Voeg de appelblokjes toe en laat 2 à 3 min. stoven.
  7. 2 Voeg het kerriepoeder, de kokosmelk en het limoensap toe aan de appel en de sjalot en verkruimel er 1/2 blokje kippenbouillon over. Laat 10 à 15 min. afgedekt pruttelen. Roer regelmatig. Mix fijn en voeg eventueel een klein beetje water toe als de saus te dik is. Kruid met peper.
  8. 3 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot (het liefst met dikke bodem) en stoof de rest van de sjalotten 1 min. Voeg de erwten en wortelen, 3 dl water en de honing toe. Verkruimel er 1/2 blokje kippenbouillon over. Laat 5 min. afgedekt garen en roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
  9. 4 Kook de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  10. 5 Kruid de kipfilets met peper, zout en kippenkruiden naar smaak. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets 5 min. aan elke kant goudbruin.
  11. Verdeel de kip en de rijst over de borden. Overgiet met de kerriesaus en geef er de gestoofde erwten met wortelen bij.