Kalkoensnede en tarwegraantjes met venkel en portobello

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 kalkoensneden (beenhouwerij)
  • 1.5 portobello's
  • 0.5 venkelknol
  • 0.5 gele paprika
  • 25 g rucola
  • 37.5 g pikante tapenade
  • 0.5 eetl. boter
  • 125 g voorgekookte tarwegraantjes
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Snij de portobello’s in schijfjes van 1/2 cm dik.
  3. - Hak de rucola grof.
  4. - Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest fijn. Hou het groen apart voor de afwerking.
  5. - Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.
  6. 1 Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  7. 2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel en de paprika 10 min. Kruid met peper en zout.
  8. 3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en roerbak de portobello’s 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de venkel en de paprika.
  9. 4 Smelt de boter in dezelfde pan en bak de kalkoensneden 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
  10. 5 Meng de groenten en de tapenade onder de tarwegraantjes. Meng er vlak voor het serveren de rucola onder.
  11. Werk af met het venkelgroen.