Kalkoensnede en tarwegraantjes met venkel en portobello
Made ... times • First: ... • Last: ...
Ingredients
2 kalkoensneden (beenhouwerij)
1.5 portobello's
0.5 venkelknol
0.5 gele paprika
25 g rucola
37.5 g pikante tapenade
0.5 eetl. boter
125 g voorgekookte tarwegraantjes
1 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Recipe
(10 min.)
- Snij de portobello’s in schijfjes van 1/2 cm dik.
- Hak de rucola grof.
- Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest fijn. Hou het groen apart voor de afwerking.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in dunne reepjes.
1 Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
2 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de venkel en de paprika 10 min. Kruid met peper en zout.
3 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en roerbak de portobello’s 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en voeg toe aan de venkel en de paprika.
4 Smelt de boter in dezelfde pan en bak de kalkoensneden 4 à 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.
5 Meng de groenten en de tapenade onder de tarwegraantjes. Meng er vlak voor het serveren de rucola onder.