Kalfsescalope met krieltjes en snijbonen

  Made ... times • First: ... • Last: ...

Ingredients

  • 2 kalfsescalopes (beenhouwerij)
  • 250 g snijbonen
  • 1 paprika's
  • 0.5 ui
  • 0.5 teentje knoflook
  • 0.5 eetl. boter
  • 250 g voorgekookte krielaardappelen (versmarkt)
  • 1 eetl. geroosterde pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 0.165 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 0.165 koffiel. oregano (gedroogd)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Recipe

  1. (10 min.)
  2. - Snipper de ui en het knoflook fijn.
  3. - Snij de snijbonen in schuine stukken van 2 cm.
  4. - Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in dunne reepjes.
  5. 1 Kook de snijbonen 3 à 5 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
  6. 2 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de ui en het knoflook 1 min. Doe er de krielaardappelen en de paprikareepjes bij en roerbak 10 min. Voeg de laatste 2 min. de snijbonen toe.
  7. 3 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kalfsescalopes 3 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met de tijm, de oregano, peper en zout. Voeg bij het omdraaien van de escalopes de boter toe. Haal uit de pan en schraap de braadresten los.
  8. Verdeel de aardappelen over de borden en serveer er een kalfsescalope bij. Lepel er wat braadvocht over en bestrooi met de pijnboompitten.